تماس با ما :32225974_034        email:fava@kermancity.ir

واحدسلامت

 

 

سلامت درشهر

سلامت شهر

بیش از نیمی از جمعیت جهان در شهرها زندگی می­کنند و این جمعیت رو به رشد می­باشد.  پیش بینی می­شود که تا سال 2030 ، 60% از جمعیت دنیا در نواحی شهری زندگی می­کنند و روند رو به رشد شهرنشینی باعث ایجاد خطراتی نظیر: رشد جمعیت بالا، آلودگی هوا، تصادفات جاده­ای، مشکلات بهداشتی، کمبودهای غذایی، نبود تسهیلات ورزشی و تفریحی، تجمع جمعیت، رشد نواحی زاغه نشین و غیره می­گردد. سازمان جهانی بهداشت هرساله  شعاری را در راستای اهداف خویش ارائه می دهد امسال نیزسازمان جهاني بهداشت شعار سال (2010) ميلادي را URBANIZATION   AND HEALTH "شهرنشيني و سلامت" نامگذاري كرده است كه در آن موضوعاتي مانند عوامل اجتماعي مرتبط با سلامت، سلامت محيط، سلامت جاده‌اي، شيوه‌هاي زندگي  امنيت و سلامت غذا مورد تاكيد قرار مي‌گيرد امروزه مفهوم سلامت تنها در حوزه پزشکي تعريف نخواهد شد و تعيين کننده هاي اجتماعي نظير محيط فيزيکي و زير ساخت‌هاي آن، مؤلفه‌هاي اجتماعي و فرهنگي، مؤلفه‌هاي اقتصادي، سلامت در مناطق شهري، امنيت غذا و تغذيه و حکمراني و سلامت شهري نقش اساسي در تهديد و يا افزايش سلامت مردم دارد

 

واحد سلامت وطب كار

سلامتي نيروي كارامري ضروري ومورد اهميت است وبه انجام رساندن كارها به نحو مطلوب وشايسته درگرو سلامتي جسم وروح نيروي انساني است.واحد سلامت وطب كار معاونت خدمات شهري از سال 82 به منظور آشنايي نيروهاي واحدهاي مختلف شهرداري با مسائل بهداشت وايمني كار در جهت ارتقاء سطح آگاهي ودانش فني مرتبط با مشاغل پرسنل مختلف شهرداري راه اندازي گرديد

 

اطلاعات کلی در مورد بیماری آنفلونزای جدید ( نوع A)

*
بیماری آنفلونزای جدید یک نوع بیماری ویروسی واگیردار میباشد که در صورت بی توجهی به رعایت اصول بهداشتی می تواند در مدت کوتاه منجر به ابتلای افراد زیادی از جامعه شده و این همه گیری عواقب اجتماعی ، اقتصادی و بهداشتی فراوانی در بر خواهد داشت .
*
ویروس آنفلونزای جدید در هنگام سرفه یا عطسه و حتی صحبت کردن از طریق هوا به دیگران منتقل میشود .
*
افراد سالم با دست زدن به اشیائی که در اثر عطسه یا سرفه فرد مبتلا به آنفلونزا آلوده شده اند به این بیماری مبتلا میشوند .
*
افراد مبتلا به آنفلونزای جدید قبل و بعد از شروع علائم میتوانند بیماری را به دیگران انتقال دهند .
*
عامل بیماری آنفلونزای جدید می تواند روی اشیاء 2 تا 8 ساعت زنده باقی بماند و بیماری را به دیگران منتقل نماید .
*
بر اساس مطالعات موجود ، اکثریت افراد مبتلا به بیماری آنفلونزای جدید در سنین نوجوانی بوده اند ، پس نقش آموزگاران و مربیان و اساتید در پیشگیری از بیماری آنفلونزا و جلوگیری از انتشار سریع آن در جامعه بسیار مهم می باشد .
*
در افراد زیر در صورت ابتلا به بیماری آنفلونزای جدید عوارضی چون تنگی نفس ،ذات الریه ، تشنج ، اختلال هوشیاری و ... بیشتر از سایر افراد خواهد بود :
*
اشخاص بالای 65 سال و کودکان زیر 5 سال
*
مبتلایان به بیماریهای مزمن ریوی ، قلبی ، و آسم دیابت ، مشکلات کلیوی ، نقص ایمنی و نیز افراد خیلی چاق .
*
زنان باردار .
*
ساکنین خانه های سالمندان و آسایشگاه های بیماران مزمن .

علائم بیماری
در مورد علائم بیماری آنفلونزای جدید (A ) لازم است به خاطر داشته باشیم که :

*
مهمترین علائم بیماری تب ، گلودرد ، سرفه ، سردرد می باشد .
*
علائمی مثل لرز ، کوفتگی بدن ، احساس خستگی ، همچنین اسهال ، استفراغ نیز در بعضی از بیماران مشاهده می شود .
*
کودکان سن و سال مثل شیرخواران در صورت ابتلا به آنفلونزای جدید ممکن است علائمی از تب و خواب آلودگی ، تشنج ، بی قراری ، عدم نوشیدن مایعات ، استفراغ های مکرر ، تغییر پوست به طرف کبودی ، تنفس سریع داشته باشند .

اقدامات پیشگیری
برای اینکه به بیماری انفلونزای جدید مبتلا نشویم لازم است :

*
روزانه دستهای خود را با آب و صابون بشوییم و یا با محلول های ضد عفونی کننده تمیز کنیم . بدین منظور ضروری است در هر بار شستن دست ها ، این عمل را دوبار تکرار نمائید .
*
از لمس کردن چشم ها ، بینی و دهان خودداری کنیم ، چون باعث انتقال ویروس می شود .
*
در صورت امکان از افرادی که علائم شبیه بیماری آنفلونزا دارند حداقل به اندازه یک متر فاصله بگیریم .
*
بیاد داشته باشیم که اشیایی مانند تلفن ، صفحه کلید کامپیوتر ، دستگیره درها و ... هم میتوانند انتقال دهنده ویروس آنفلونزای جدید باشند . بهتر است از تمیز بودن آنها مطمئن شویم .
*
توصیه میشود امکان از حضور در مناطق شلوغ خودداری کنیم یا مدت آن را کاهش دهیم .
*
با باز کردن پنجره ها و درب ها در فواصل مناسب در روز برای حداقل هر بار 10 دقیقه به تهویه مناسب محل کار ، محل زندگی و کلاس درس و یا ... کمک کنیم .
*
خانواده ، دوستان و همکاران خود را تشویق کنید تا رفتارهای پیشگیری کننده را رعایت نمایند .

اقدامات مراقبتی در بیماران مبتلا به انفلونزای جدید

*
استراحت کردن ، نوشیدن مایعات ، تغذیه مناسب ، و استفاده از استامینوفن به عنوان تب بر بهترین راه درمان بیماری آنفلونزای جدید است .
*
برای کاهش تب ناشی از آنفلونزا فقط از قرص استامینوفن به میزان تجویز شده استفاده کنیم .
*
اکیداً توصیه می شود برای کاهش تب ناشی از آنفلونزای جدید از مصرف آسپرین خودداری شود .
*
در صورت مشاهده تب و خواب آلودگی در کودکان زیر دو سال ، سریعاً به پزشک مراجعه شود .
*
مبتلایان به آنفلونزای جدید به ویژه دانش آموزان مدارس و دانشجویان میتوانند 24 ساعت بعد از قطع تب و با تجویز پزشک به محل کار یا کلاس درس حضور یابند .
*
واکسن آنفلونزای فصلی روی بیماری آنفلونزای جدید موثر نیست ولی تزریق آن برای افراد پر خطر توصیه می شود.
*
خانم های شیرده که علائم آنفلونزا دراند بهتر است هنگام شیردادن ، از ماسک استفاده کنند و یا دستمال جلوی بینی خود قراردهند .
*
در صورت مشاهده علائم تنگی نفس ، اشکال در نفس کشیدن ، حال عمومی بد و یا تب بالای بیش از سه روز در مبتلایان به آنفلونزای جدید ، بیمار می بایست هر چه سریع تر توسط پزشک معاینه شود .
*
در کودکان مبتلا به آنفلونزا در صورت تنفس سریع و سخت ، تشنج و یا تداوم تب باید به پزشک مراجعه نمود .
در صورت مشاهده علائمی چون تب ، سرفه ، گلودرد ، سردرد ، لرز ، کوفتگی بندن احساس خستگی ، همچنین اسهال و استفراغ در خود :
1) به پزشک مراجعه نماید .
2) هنگام عطسه و سرفه ، جلوی بینی و دهان خود را با دستمال بگیریم بلافاصله دستمال را داخل کیسه پلاستیک گذاشته و یا در سطل زباله بیندازیم .
3) اگر از دستمال پارچه ای استفاده می کنیم روزانه دوبار آن را شسته و بعد از هر بار استفاده داخل کیسه پلاستیکی بگذاریم .
4) ضروری است در هنگام عطسه یا سرفه از بردن کف دستهایمان در جلوی دهان و بینی خودداری کنیم زیرا این مسئله باعث می شود :
1- عامل بیماری روی دست 2 تا 8 ساعت باقی بماند و به وسایلی که دست می زنیم منتقل شود .
2- با دست آلوده به صورتمان دست زده یا چیزی را می خوریم که دوباره ویروس را به بدن ما وارد می کند .
3- با تلفن ، صفحه کلید کامپیوتر ، دستگیره دربها دست می زنیم و عامل بیماری به آن منتقل و می تواند دیگران را آلوده کند .
5) اگر بلافاصله دستمال در اختیار ندارید حداقل بجای کف دست ، آستین یا لباستان را جلوی دهان و بینی بگیرید .
6) استفاده از ماسک جهت پیشگیری در این نوع آنفلونزا توصیه نمی شود .


آیا میدانید ؟
از میان 156 عامل بیماریزای نوپدید شناخته شده در انسان مثل تب خونریزی دهنده کریمه – کنگو ، 114 مورد آن یعنی 74 درصد از طریق حیوانات به انسان منتقل می شود .
آیا میدانید ؟
خرید دام زنده از مراکز غیر مجاز و همچنین ذبح دام بدون نظارت دامپزشکی می تواند باعث شیوع بیماری های قابل انتقال از حیوانات به انسان گردد
.
آیا میدانید ؟
شما مهمترین عامل تأثیر گذار در توسعه بهداشت کشور خود هستید .
آیا میدانید ؟
مهمتر از مقدار پروتئین مصرفی در روز کیفیت و سلامت آن است .
آیا میدانید ؟
خریداری فرآورده های دامی از فروشگاه های غیر بهداشتی و عرضه کنندگان خیابانی ، سلامتی شما را به خطر می اندازد .
آیا میدانید ؟
می توانیم رشد صحیح جسمی و ذهنی فرزندانمان را با مصرف پروتئین دامی سالم تضمین کنیم .
آیا میدانید ؟
جهت پیشگیری از ابتلا به بیماری های مشترک بین انسان و حیوان از مصرف گوشت و جگر خام یا نیم پز خودداری فرمائید .

ید کننده سموم قارچی عبارتند از: آسپرژیلوس و فوزاریوم .
عوامل مختلفی
آلودگي شير با سموم آفلاتوكسين

دو جنس عمده و اصلی تول بر تولید سموم قارچی توسط قارچ ها تأثیر گذارند که از آن جمله رطوبت، درجه حرارت و رشد همزمان سایر میکروب ها می باشند. از میان سموم قارچی شناخته شده، آفلاتوکسین ها عموماً توسط آسپرژیلوس فلاووس تولید می شود.
- آفلاتوکسین ها توسط دو کپک آسپرژیلوس فلاووس و آسپرژیلوس پارازیتیکوس تولید می شوند.
آفلاتوکسین ها انواع مختلفی دارند که شامل آفلاتوکسین M1 و M2 ، G 1 وG2 ،B1 وB2 و مشتقات آنها که آفلاتوکسین B1 قویترین نوع آن می باشد.
- آفلاتوکسین در طیف وسیعی از مواد غذایی نظیر خوراک دام و طیور، شیر، آرد گندم، آرد سویا، کشمش، پنیر، ماست، سوسیس های تخمیری، گوشت های عمل آوری شده و غیره مشاهده شده است.
- در صورت کپک زدگی خوراک دام و تولید آفلاتوکسین B1 در آن، مشتق هیدروکسی آن یعنی آفلاتوکسین M1 در شیر مشاهده می شود که همانند آفلاتوکسین B1 اثرات هپاتوتوکسیسیتی و سرطان زایی دارد. طی تحقیقات مختلف وجود آفلاتوکسین های M1 و M2 در شیر به اثبات رسیده است که همگی آنها مشتقات آفلاتوکسین های B1 وB2 می باشند. اما مهمترین آفلاتوکسین که در شیر و فرآورده های لبنی وجود دارد نوع M1 می باشد.
- در مورد حداکثر مقدار مجاز آفلاتوکسین B1 و M1 در کشورهای مختلف قوانین متنوعی وجود دارد اما به طور معمول حداکثر مقدار مجاز آفلاتوکسین B1 را در خوراک دام 20- 10 میکروگرم پر کیلوگرم در نظر می گیرند. مطالعات مختلف نشان داده است که میزان تولید آفلاتوکسین M1 در شیر چیزی حدود 2-1 درصد میزان آفلاتوکسین B1 در خوراک دام می باشد. حد مجاز آفلاتوکسین M1 در لبنیات 05/0 میکرو گرم در هر لیتر می باشد.
- با توجه به اینکه در کشورهای در حال توسعه مانند ایران حجم قابل توجهی از خوراک دام آلوده به کپک و در نتیجه آفلاتوکسین های متنوع می باشد. وجود آفلاتوکسین M1 در شیر دام ها امری طبیعی می باشد.
- اکثر محققین براین عقیده هستند که آفلاتوکسین ها بخصوص نوع B1 که قویترین و سمی ترین نوع نیز هست از طریق اتصال به مولکولهای DNA سلول و ایجاد جهش های نقطه ای در آن و اختلال در سنتز DNA اثر خود را می گذارد. سایر مولکولهای سلولی نیز ممکن است تحت تأثیر آفلاتوکسین ها قرار گیرند. همچنین ثابت شده است که سمیت آفلاتوکسین ها در حیوانات جوان و جنس نر بیشتر است.
- روشهای مختلفی برای اندازه گیری مقدار آفلاتوکسین ها در خوراک دام و مواد غذایی وجود دارد که از جمله آن ELISA و RIA می باشد و البته بایستی توجه داشت که در هر کشوری با توجه به امکانات موجود بایستی سعی شود که از دقیق ترین و ارزان ترین روش جهت اندازه گیری این سموم خطرناک استفاده شود و سپس با مشخص کردن میزان تقریبی سموم در مواد غذایی مختلف به خصوص خوراک دام، حد مجازی برای آن تعریف شود.
- علائم بالینی مشاهده شده در اثر مصرف سموم آفلاتوکسین ها در انسان:
این سموم در انسان اثرات تراتوژنیک و کارسینوژنیک دارند و موجب مسمومیت حاد ومزمن می گردد.
استفراغ، درد شکم، ضایعات حاد کبدی مانند کبد چرب، ادم ریوی، لرزش عضلانی، تشنج، کما و مرگ همراه با ادم مغزی و درگیری اندامهائی نظیر کبد، کلیه ها وقلب می باشد. اگر انسان روزانه برای مدت طولانی کمتر از 10 میکروگرم به ازاء هر کیلوگرم وزن بدن آفلاتوکسین B دریافت نماید به عوارض زورگذر و موقتی مبتلا می شود اما چنانچه میزان دریافت به 50 میکروگرم برسد اثرات بالینی مهمی رخ می دهد که از آن جمله سرطان کبد می باشد. مصرف آفلاتوکسین توسط مادران باردار وشیرده موجب حضور این سم در خون بند ناف و شیر مادر شده که با کاهش وزن به هنگام تولد، یرقان و برخی بیماریهای نوزادان ارتباط دارد.
- علائم بالینی مشاهده شده در اثر مصرف سموم آفلاتوکسین ها دردام ها:
اختلال در ایمنی سلولی به طور اهم و اخص، ولی اختلال در ایمنی هومورال نیز وجو دارد. اختلالات گوارشی، کاهش تولید مثل، ناقص الخلقه زائی، کاهش شیر و تخم مرغ، کم خونی، زردی، کاهش رشد، مشکلات کلیوی، نکروز کبد و عوارض عصبی می باشد. آفلاتوکسین B1 ، M1و G2 باعث ایجاد انواع سرطان در گونه های مختلف حیوانات می شوند. در حیواناتی که تحت تأثیر آفلاتوکسین ها قرار گرفته اند، اشتها کم شده و تلفات ناشی از این سموم قابل مشاهده است. در حالیکه علائم بالینی در گوساله و گاوها وقتی ظاهر می شود که به ترتیب میزان 150 PPB و 600PPB آفلاتوکسین را دریافت کرده باشند.
در شکل حاد بیماری علائمی نظیر بی حالی، درد ناحیه شکمی، اسهال، پرولاپس رکتوم و سر انجام مرگ مشاهده می شود. در شکل مزمن علاوه بر ضایعات کبدی، کاهش رشد، کاهش راندمان تغذیه، ضایعات کلیوی، اختلال در متابولیسم پروتئین ها و چربی ها دیده شده است. آفلاتوکسین ها می توانند نکروز حاد ، سیروز و تومور های کبدی را در گونه های مختلف حیوانی ایجاد کنند.
- روشهای خنثی سازی آفلاتوکسین ها:
1) جداسازی فیزیکی
2) غیرفعال کردن حرارتی
3) پرتو نگاری
4) استخراج توسط حلال
5) جذب از محلول
6) غیرفعال کردن توسط میکروبها
7) تخمیر
از بین روشهای یاد شده روشهای شیمیائی به عنوان استراتژی اصلی جهت خنثی سازی به کار می رود که در بین مواد شیمیایی، آمونیاک و بی سولفیت سدیم جهت خنثی سازی و کاهش سم استفاده می شود. تحقیقات اخیر نشان می دهد که مواد مغذی موجود در جیره شامل پروتئین ها، چربی ها، ویتامین ها، عناصر کمیاب، مواد افزودنی نظیر آنتی بیوتیکها و مواد نگهدارنده باعث کاهش سمیت آفلاتوکسین ها می گردند .
این مواد به عنوان جاذب غیر آلی و تحت عنوان جاذب های شیمیایی به جیره غذایی حیوانات اضافه می شود. یکی از این مواد HSCAS (هیدریت سدیم کلسیم آلومینیوسلیکات) می باشد که ضمن اتصال به مولکولهای آفلاتوکسین آن را بی حرکت کرده و از جذب آن توسط بدن حیوان جلوگیری می کند.
با توجه به این نکته که سم آفلاتوکسین در برابر حرارت مقاوم بوده و از طریق فرآیندهای پاستوریزاسیون، اتوکلاو و سایر روشهای فرآوری موادغذایی غیرفعال نمی شود و بطور کامل از بین نمی رود، بنابراین شیر و محصولات لبنی بایستی بصورت مستمر از نظر وجود آفلاتوکسین ها مورد کنترل و بررسی قرار گیرند. به علاوه موادغذایی و علوفه حیوانات شیرده که به نوعی از شیر آنها استفاده می شود، بایستی از لحاظ آلودگی مورد کنترل قرار گیرند.
- حداکثر میزان مجاز آفلاتوکسین ها را در خوراک انسان و دام 20 PPB و در شیر خام 5PPB اعلام نموده اند و چنانچه میزان آفلاتوکسین شیر خام کمتر از 3PPB باشد در حد ایده آل می باشد. اگر میزان آفلاتوکسین شیر خام بیشتر از 5PPB باشد قابل مصرف نبوده وباید معدوم شود. حداکثر میزان مجاز که مخاطره آمیز نمی باشد را Action Levelمی گویند.

نویسنده: دکتر حسین جعفری




پوست وآلودگي هوا

شنیدن این پیام از بالاترین مقام وزارت بهداشت که در سال 3700 نفر به دلیل آلودگی هوا در تهران جان خود را از دست داده‌اند، هشدار بزرگی است برای همه کسانی که نگران سلامتی خود و دیگران هستند. اما آیا واقعا آثار زیانبار آلودگی هوا فقط قلب و عرق و ریه‌های ما را هدف گرفته است؟ بر دیگر اعضای بدن ما بویژه پوست که وسیع‌ترین و اولین سد دفاعی در مقابل عوامل بیماری‌زای محیطی است چه می‌گذرد؟ آیا از عوارض حاد و درازمدت آلاینده‌های محیطی بر پوستتان آگاهید؟

در یک گزارش علمی در سال 1988 از کارگران کارخانه ساخت مواد شیمیایی در کشور آلمان آمده، از تعداد 53 کارگر 12 نفر بعد از 20 سال دچار سرطان‌های مختلف پوست شده و تعداد 18 نفر نیز مبتلا به زخم‌های صعب العلاجی گردیدند که تا پایان عمر از آن رنج می‌بردند. و در مطالعه دیگر ثابت گردید که شیوع بیماری‌ها و بدخیمی‌های پوست در جوامع صنعتی و افراد شهرنشین بیشتر از سایر گروه‌ها است. در اثبات آنچه ذکر شد، در روزهای اخیر شاهد مراجعه بسیاری از بیماران با شکایت‌های پوستی به درمانگاه‌های پوست در شهرهای بزرگ بوده‌ایم که از خارش، کهیر، اگزما، زخم‌های سطحی و حتی بروز جوش‌های چرکی در نواحی سر صورت و چین‌های بدن مانند کشاله ران و نواحی زیر بقل شاکی بودند.

وجود آلاینده‌ها در شهرها از دو راه به پوست آسیب می‌رساند
اول: در اثر تماس مستقیم و رسوب مواد سمی بر سطح و منافذ پوست که با شستشوی به موقع می‌توان از شدت اثرات زیانبار آن کاست و دوم: از راه تنفس و خون که مواد سمی جذب شده به وسیله پوست، به راحتی قابل دفع نبوده و منجر به عوارض آنی و دراز مدت در پوست می‌شوند.

از شایع‌ترین عوارض حاد و زودگذر می‌توان به خارش، کهیر، خشکی، تغییر رنگ طبیعی پوست (به ویژه در اطفال و افراد مسن)، اگزمای دست و صورت، ایجاد زخم‌های سطحی (بخصوص در افراد با سوابق بیمارهای پوستی رماتیسمی و دیابت)، قرمزی و خارش پلک و پوست اطراف چشم، بروز و تشدید جوش‌های چرکی در صورت و بدن و چین‌ها، و حتی خشکی و ترک لب‌ها اشاره نمود.

و مهمترین عوارض درازمدت را می‌توان در بروز چین چروک‌های یا پیری زودرس، ریزش غیر طبیعی موها، گودی و تیرگی اطراف چشم، لکهای قهوه‌ای در صورت، التهاب و زخم‌های مزمن در تنه و اندام و بخصوص در نواحی چین‌ها (کشاله ران و اما عوارض پوستی مواد آلاینده جوامع صنعتی و شهری به همین جا ختم نمی‌شود زیر بقل)، و مهمتر از همه آغاز بدخیمی‌های پوستی را در سنین میانسالی جستجو نمود.
زیرا بسیاری سوالات در پیش رو از این دست است که آیا تغییرات هورمونی ناشی از این مواد می‌تواند علتی بر بروز بیماری‌های دیگر پوست از جمله پرمویی در زنان باشد؟ آیا شکنندگی خستگی و عدم شادابی پوست، پیری زودرس، لک‌ها و بیماری‌های پوستی مقاوم به درمان، ناشی از اثرات مستقیم مواد سمی است یا به دلیل تغییرات هورمونی که به مرور زمان در بدن ایجاد می‌شود. اما پاسخ هر چه باشد، یک توصیه واضح و آشکار است: تا آنجا که می‌توانیم محیط را آلوده نکنیم و از زندگی در محیط آلوده پرهیز نماییم.

توصیه بهداشتی و درمانی:

1- دستکش و لباس نخی سبک به رنگ روشن بر تن کنید، طوریکه تمام بدن پوشیده باشد.
2- صورت را با ضد آفتاب مناسب محافظت نموده و برای جلوگیری از جذب آلاینده‌ها از طریق سیستم تنفسی حتما بینی و دهان خود را با ماسک مناسب N 90 بپوشانید.

3- از مالیدن دست‌ها که منبع آلودگی هستند، به هر بخش از بدن خودداری نمایید.
4- پس بازگشت به منزل، پیش از تعویض لباس، کودکان را در آغوش نگیرید.

5- در صورت امکان ضمن استحمام سبک، نواحی چین‌ها، مخاط بینی، پلک‌ها و اطراف چشم و دهان، زیر ناخن‌ها و لای انگشتان را به طور کامل با صابون‌های مخصوص به نام «پن» شستشو نمایید.
6- در صورت احساس خشکی، از مرطوب کننده‌های ملایم و قابل جذب برای طراوت، شادابی و آرامش پوست خود استفاده نمایید.

7- مصرف آنتي اكسيدان‌ها در اين روز‌ها بسيار مهم است، زيرا اثرات سوء آلاينده‌ها را بر روي اعضاي بدن كاهش مي‌دهد از این رو مصرف ويتامين C و E و روي از مهمترين آنتي اكسيدان‌ها مي‌باشند.
8- مصرف شير تاثيرات مضر آلودگي هوا را بدن كاهش مي‌دهد، مخصوصا شير‌هاي پروبيوتيك. زيرا سرب موجود در هوا، باكتري‌هاي مفيد روده كه مواد لازم براي بدن را جذب مي‌كنند را از بين مي‌برد.

9- مصرف مواد آرایشی و معطر کننده را کاهش دهید زیرا موجب تشدید آثار منفی آلاینده‌ها می‌شود
10- اگر چنانچه در سطح پوست صورت و بدن دچار زخم‌هایی هستید، (حتی تب خال) حتما آن را با محلول یا پماد‌های ترمیم کننده و ضد عفونت بپوشانید؛ زیرا این عمل نه تنها از رسوب آلاینده‌ها بر سطح زخم جلوگیری نموده و مانع از طولانی شدن ترمیم زخم‌ها می‌شود، بلکه مانع از جذب بالای آلاینده‌ها از طریق زخم‌ها به جریان خون می‌شود.

زیبایی و سلامت را بشناسیم و در حفظ آن کوشا باشیم.

دکتر سید ناصر عمادی متخصص پوست

آموزش علمي كاربردي ايمني وسلامت بيش از 1000 نفر از پرسنل شهرداري كرمان

 


 

جانشين معاون خدمات شهري ،شهرداري كرمان از برگزاري دوره هاي آموزش علمي كابردي ايمني وسلامت پرسنل شهرداري خبر داد.


 

علي سعيدي با بيان اينكه سلامتي نيروي كار امري ضروري ومورد اهميت است،گفت:به انجام رساندن كارها به نحو مطلوب وشايسته در گرو سلامتي جسم وروح نيروي انساني است.

 

وي با اشاره به راه اندازي واحدسلامت و طب كار معاونت خدمات شهري از سال 82 افزود:به منظور آشنايي نيروهاي واحدهاي مختلف شهرداري

بامسائل بهداشت وايمني كار در جهت ارتقاء سطح آگاهي ودانش فني مرتبط بامشاغل پرسنل مختلف شهرداري راه اندازي شد.

 

سعيدي افزود:واحدهاي مختلف شهرداري هر ساله در اين دوره هاي آموزشي مهارتها ومسائل مربوطه را فرا مي گيرند ودرپايان هر دوره به

پرسنل مدرك ارائه مي گردد.

 

وي با بيان اينكه از ابتداي سال جاري تاكنون بيش از1000نفر از پرسنل واحدهاي مختلف شهرداري از جمله كارگران تنظيف مناطق چهارگانه،سازمان پاركها وفضاي سبز،خدمات وتاسيسات وكادر اماني در دوره هاي آموزشي ايمني وسلامت شركت كرده اند،از تداوم بر پايي اين دوره هادرطول سال وسالهاي آتي براي پرسنل ساير واحدهاي مختلف شهرداري خبر داد.

 

گفتني است،  در نيمه ي اول سال جاري بيش از300مورد تزريق واكسناسيون هپاتيت در دو مرحله وبيش از 150 مورد تزريق واكسناسيون كزازصورت گرفته است.

 

 
     
     
   

Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4

 

عملکرد واحد سلامت و طب کار

 

1- انجام معاینات دوره ای کارگران شهرداری بصورت ادواری وسالیانه.(دوره

دوم در حال انجام می باشد)

2- پیگیری تخصصی موارد نیاز به بررسی تکمیلی معاینات ادواری.

3- کنترل تطابق کار با کارگر و پیشنهاد موارد تغییر شغل.

4- انجام واکسیناسیون پرسنل بر علیه هپاتیت B و کزاز.

5- انجام آموزش دوره علمی کاربردی ایمنی برای پرسنل.

6- انجام دوره های آموزش برون سازمانی.

7- انجام بازدیدهای دوره ای و اصلاحی از مراکز تحت پوشش.

8- رسیدگی به پرونده های بیمه تکمیلی.

9- رسیدگی به پرونده های غیبت از کار و هماهنگی با کمیسیون پزشکی تامین

اجتماعی.

10 رسیدگی به پرونده های درخواست مساعده و وام کمک هزینه درمان.

11- همکاری با دانشگاه علوم پزشکی در زمینه طرح های کشوری بخش

بهداشت.

12 همکاری با دانشگاه علوم پزشکی در زمینه انجام موارد اطلاع رسای(آنفلوانزا-وبا).

13- ارائه مقالات در جراید چاپ پوستر و پمفلت.

14- شرکت در جلسات برون سازمانی بخش بهداشت.

 

 

Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4

 

.

آخرین اخبار

  • 1
  • 2
سه شنبه, 30 خرداد 1396 07:07
  نجات دو مجروح محبوس شده از خودرو تصادفی   به همت نیروهای سازمان...
سه شنبه, 30 خرداد 1396 07:06
بی احتیاطی در استفاده از وسایل برقی حادثه آفرید          ...
سه شنبه, 23 خرداد 1396 08:27
  لزوم رعایت مسائل ایمنی در مراسم شب های احیا        ...
شنبه, 20 خرداد 1396 07:01
  آگهی مناقصه پوشش بیمه شخص ثالث و بدنه       سازمان مدیریت پسماندهای...
شنبه, 20 خرداد 1396 04:37
  مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند عنوان کرد: ضرورت نگاه اقتصادی به زباله‌ها مدیرعامل سازمان...
شنبه, 20 خرداد 1396 04:36
ولادت امام حسن مجتبی (ع) تهنیت باد سلام بر لحظه‏ هایی که تو را...
شنبه, 20 خرداد 1396 04:34
بازدید معاون و جانشین خدمات شهری از ایستگاه های آتش نشانی   روزگذشته معاون...
شنبه, 20 خرداد 1396 04:32
برخورد سمند و پژو 206 حادثه آفرید به گزارش روابط عمومی سازمان آتش نشانی...
دوشنبه, 08 خرداد 1396 05:59
اختصاص بیشترین میزان مرگ و میر در اردیبهشت ماه  به بیماری های داخلی...
شنبه, 06 خرداد 1396 05:53
بیش‌ترین آتش‌سوزی‌های اردیبهشت ماه مربوط به منازل مسکونی بود مدیرعامل سازمان آتش‌نشانی و خدمات...
پنج شنبه, 04 خرداد 1396 07:36
  اطفای حریق انبار لوازم ورزشی در خیابان هزار و یکشب   به گزارش...
یکشنبه, 31 ارديبهشت 1396 07:33
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند عنوان کرد:   هزینه 12 میلیارد تومانی برای تنظیف معابر...

زلال نهج البلاغه

معرفی زیر مجموعه ها

  سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی
  سازمان مدیریت پسماندها
  سازمان میادین میوه و تره بار
  سازمان بهشت زهرا (س)
  سازمان پارکها و فضای سبز

معرفی معاون